Joy of Sweden

explore and enjoy

Hmm… så åter till det här med kost. Så viktig den är för vårt välbefinnande. Och komplicerad. Och spännande. Jag trodde jag hade börjat få koll på min kosthållning. Att jag efter snart tre år hittat en bra grund att stå på som nu skulle förfinas. Men tji fick ja. Eller ja inte så att den helt gick åt skogen. Absolut inte men visst har jag fått en smäll på fingrarna. En smäll som gjorde jävligt ont vill jag lova. En satans jävla förbannad idiotisk njursten. Fy faaaan!

Och jag som kom igång så bra en vecka in på det nya året. Så bra att jag fick beröm av hela familjen. Till och med efterrätten, chokladdoppad isbanan, fick ju högsta betyg (och ska förresten upprepas i dag). Men vad är väl livet utan utmaningar?

Jag tänker även framöver vidhålla lågkolhydratkost som grund och komplettera dessa med godbitar från LCHF- och antiinflammatoriska skolor. Jag vet ju vad lågkolhydratkost/LCHF har gjort med mitt fysiska och psykiska välmående. Tänker även fortsätta med min nya ambition att laga mat från grunden med så äkta och oförädlade råvaror det går, komma helt bort från gluten och undvika inflammationsdrivande och nu då även njurstensbildande produkter, såväl naturliga som konstgjorda.

Detta kommer att bli en grymt komplicerad resa då det finns mängder av njurstensframkallande element i ovan nämnda skolor men det gör ju resan egentligen bara än mer spännande. Och jag vet att jag inte kommer att misslyckas för aldrig i helvete att jag igen tänker drabbas av njurstensanfall. Ja, bortsett från att jag ska ha ut den lille onde jäveln som sitter kvar i min vänstra urinledare och antagligen den fan de också hittade i höger njure, men sen får det vara bra. Ut med er era små satar! Denna gång är jag beredd!

Förlåt för alla svordomar men de är mig väl befogade! Dessutom skönt att få ur sig dem här så behöver jag inte släpa runt på dem mer. Så än igen… dags för käk!

Hörs vidare…

Och förresten, stort tack till all vänlig och kompetent personal, ingen nämnd ingen glömd, som tog så väl hand om mig på kirurgen i Karlskrona. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Avslutade min 18-timmarsfasta och välkomnade mig själv hem från vistelsen på kirurgkliniken i Karlskrona med en liten bit stekost (inte helt rätt men var så sugen på ost och allt behöver ju inte ske på en gång) toppad med fräst rödlök, fänkål, gurkmeja och lite kapris. Till detta en avokado, lite fräsch blandsallad, några valnötter och pumpakärnor. Känns som en bra start, och precis som doktorn sa så avstod jag från de där saltflingorna.

Kommentar