Joy of Sweden

explore and enjoy

Lite Star Wars inspiration där i rubriken va? Men så är det. 90 timmars vattenfasta med inslag av kaffe och te är avklarad. Gick förvånansvärt bra. Lite hängig på eftermiddagen det tredje dygnet men det gick över efter en halvtimmes blundande i soffan och i dag då jag äntligen skulle få äta igen kändes det så bra i kroppen och magen att jag nästan, men bara nästan, inte ville börja äta. En ny början. Nya förhoppningar.

Har inte full koll på vad de här 90 timmarna har gjort med min kropp. Satt igång lite autofagi och förtärt några fettceller är väl inte helt osannolikt likväl som det försatt mig i ketos med blodketoner på 4,7. Känns så jävla bra. Men va fan ska jag nu då äta? Det här skulle ju vara en omstart. En liten rening och den vill jag ju inte förstöra. Såklart nästintill omöjligt så som vi lever idag i ett modernt samhälle med högt tempo och mängder av göranden. Dessutom är det ju fem andra i familjen som ska äta och lite hänsyn till deras önskemål får jag väl ta. Min förhoppning är att de ska lära sig en del om kost och även om de inte just nu precis inmundigar allt av det jag tillreder kanske de ändå får lite kunskap med sig för praktisk användning längre fram i livet.

Min tanke nu är att hitta en kost som passar mig. Har läst oerhört mycket om mat och olika dieter och deras påverkan på vår kropp de senaste åren. Finns massor av kunskap därute, nästan för mycket. Det är väldigt lätt att bli villrådig men för min del ska det nu bli en för mig anpassad kost som bygger på matlagning från grunden med så oförädlade produkter som möjligt, givetvis bibehåller jag lågkolhydratinriktningen och så tänkte jag ta till mig godbitar från den antiinflammatoriska sektorn där åsikterna om vad man kan äta och vad man bör avstå från dock går isär en hel del. Men som sagt jag tar godbitarna.

Så idag har jag handlat 90 procent ekologiskt och kravodlat även om jag är medveten om att det finns många kryphål i de här märkningarna. Men tanken finns där och resan är påbörjad. Kostade en slant extra men känns bra. Innan frukostbestyren ett par minuter isvak i Nytorpet och så frukost.

Det blev en salig blandning. Grunden lite plocksallad och en halv avokado med överringlad avokadoolja och några pumpafrön. Till detta lite Chevré (jag kommer inte att klara mig utan ost, det är bara att konstatera men kan ju dra ner på det lite och emellanåt använda ostar gjorda på annat än komjölk som ju innehåller en massa dravel för oss människor), i kokosolja stekt grönkål, dito tillagade räkor med färsk fänkål, ingefära och vitlök och ett par skivor stekt kalkonbröst. Satan vad gott. Och vilken bra start.

Lite badminton ikväll så jag får bukt med ryggskottet så har mitt nyår börjat på riktig!

May the force be with you…

One thought on “New beginning with hope

Kommentar