Joy of Sweden

explore and enjoy

Vad är det som händer? Jo, det snöar. I södra Sverige. I Blekinge. Herregud! Fatta! Det snöar. Länet, eller i alla fall de delar av länet som jag besökt under dagen står helt handfallet. Det verkar vara lika stort som regn i Sahara. Något som bara händer en gång vart trettionde år eller något i den stilen. Det pratas om snö, högavis med snö, drivor… och trafikstockning, kaos i trafiken och om folk som inte kan ta sig till jobb, skola eller sjukvård. Det snöar! I november. I södra Sverige. I Blekinge.

Ja, jag är lika häpen jag. Men inte över att det snöar. Absolut inte. Det har jag varit med om otaliga gånger under mina år i Blekinge. Faktiskt. Men jag måste medge att jag är häpen även jag. Inte över det en eller två decimetertjocka vita snötäcket, men väl över förvåningen, chocken, handfallenheten och bristen på beredskap för att det kan komma vita flingor från skyn vintertid även i södra Sverige. Det tycker jag är fascinerande.

Dåligt med kallbad just nu. tiden räcker inte riktigt till, så när tillfälle ges!

Kommentar