Joy of Sweden

explore and enjoy

Hur botar man huvudvärk orsakad av sovmorgon och hur håller man sig igång i väntan på 18-timmarsfastan ska ta slut? Jo se det har jag funnit svar på de senaste två dagarna. Nu är det kanske inte så att ni vaknar upp med huvudvärk för att ni efter en arbetskväll lyckats få till en sovmorgon till halv tio men det gör jag. Tyvärr alldeles för ofta. Och det är så tråkigt. Sovmorgon som är så gött. Men nej, längre än till halv åtta så är det kört för min del.

Den andra problematiken då? Att utöka väl invand 16-timmarsfasta till 18. Hmm, då börjar det ju helt plötsligt att suga lite i magen redan vid halv elva. Inget större sug men ändå lite sådär så att det lätt skulle kunna slinka ner någon onyttighet och det vill jag ju inte. Har mått så bra av 16-timmarsfasta och hört så mycket gott om dito 18 så det vill jag verkligen prova.

Bara att prova sig fram. Botemedel mot ”sovmorgonshuvudvärk” visade sig vara en åttakilometersrunda längs med Mörrumsån i vacker höstskrud och därefter direkt i densammas åttagradiga vatten. Vips, huvudvärken borta och kroppen helt revitaliserad. Vilken dundermedicin! Helt jävla suveränt vill jag lova. Så om du lider av ”sovmorgonshuvudvärk”, prova jogging med efterföljande bad. Bry dig inte om temperaturen i vattnet. Vad spelar den för roll. Den botar ju!

Bot mot fastesug då? Laga mat såklart. Helt perfekt. Visst sätter det igång suget lite mer men doften av nybakade pizzabullar, givetvis fylld med nyttigheter och helt utan giftet gluten, kickar också igång en massa hormoner som fyller min kropp med förväntningar på vad som stundar. Längtan. Så skön. Kan knappt bärga mig men stålsätter mig. Femton minuter kvar i ugnen . Sedan svalna en halvtimme och klockan är tolv slagen och kalaset kan börja. En kick i sig, för visst kan ni hålla med om att mat smakar bäst hungrig.

Glutenfria pizzabullar

Kanske inte de vackraste skapelser men jag gör å andra sidan inte heller något anspråk på att vara en estetiskt lagd hemmamatlagare. De doftar dock ljuvligt.

Basen i de här bullarna är ägg, grädde, keso, riven ost och bakpulver. Bara att vispa ihop och sen fylla med vadhelst det finns för rester därhemma.

I det här fallet blev det lite mozzarella, ruccolasallad, kapris och salami. Det sistnämnda knappast någon nyttighet då det ju är processat kött men mängden kan anses försumbar och som jag tidigare nämnt har resan bara börjat.

Ett tips är att använda muffinsformar i muffinsformen. Då får de nog lite snyggare utformning. Nu ska fastan strax brytas för en smaklig brunch.

Kommentar