Joy of Sweden

explore and enjoy

Mycket har hänt sedan sist. Sedan den där kvällen brorsan var hemma hos mig och vi idkade livsnjutning á la rött. Dagen efter (med god marginal) åkte vi in till vår lokala mc-handlare. Skulle bara titta! Jovisst, fyra dagar senare var jag, efter många år utan, återigen hojägare. Bara för att brorsan sa ”tänk vad mysigt vi kan ha det, ligga och puttra på småvägar och leta ödehus tillsammans”. Tack bror, jag ångrar inte inköpet en sekund, även om det under vår första gemensamma ödehusletarkväll på våra tvåhjulingar allt blev lite kyligt. Men vad gör det! Vi hittade ju två nya spännande ödehus, precis så som du sa, tillsammans på varsin hoj längs med slingriga vägar i vårskrud. Underbart. Livsnjutning.

Förutom den premiärturens två ödehus har vi sedan dess hunnit med ytterligare ett. Själv har jag dessutom kunnat checka av ett antal nya dopp, flera kommuner och naturreservat, ett landskap och 5,5 kilometer på nya motionsslingor. Det är så härligt att ta vara på dagarna. Stöka undan lite pyssel och plugg på hemmaplan på förmiddagen och sedan ägna eftermiddagen åt att upptäcka, uppleva och bara njuta av livet. Jag mår så bra. Hoppas ni gör det också, och att ni tar vara på de härliga vårdagarna vi nu bjuds på och sommaren som väntar bakom hörnet!

Jag har i alla fall lovat mig själv och min familj att ta vara på sommaren som kommer. Men är just nu, två veckor efter att jag krafsade ner föregående stycken, ruskigt nära att bryta det löftet. Ånyo inne i ett jobbstim. Ett sådant där hysteriskt jobbande som jag lovat mig själv att inte falla in i igen. Men ni vet. Jag stormtrivs med mitt nuvarande yrke. Och har inte helt lyckats släppa det där ”bara”! Det där till synes banala lilla ordet som i sin praktik, i alla fall för mig, har en helt annan betydelse. Men, jag lovar, jag ska inte bryta mitt löfte. 16 juni checkar jag ut och tar sommar.

Med ett litet undantag. Såklart! Jag har ju under veckorna som gått inte bara roat mig med mina utmaningar, min lilla hoj och varit på Öland med min fantastiska vän Patric och fågelskådat (ja, vi såg faktiskt en del fåglar!) utan dessutom fått ett nytt jobb. Ett åtagande på åtta timmar i veckan inom en digital vårdtjänst. Superspännande utmaning. Så tur att jag övat på att se mig själv med kommunselfies. Finns visst en mening med allt. Men förutom den lilla spännande jobbutmaningen så ska resten av sommaren bestå av upptäckter, upplevelse och livsglädje. Tjohoo!

Tre nya Öde(n)

Näsums bokskogar

  • Plats: Näsums bokskogar, Näsum.
  • Längd: 1000, 1900 och 2600 meter.
  • Underlag: Naturstig.
  • Markering: Röd/vit, gul/vit och ljusgrön.
  • Elljus: Nej.
  • Miljö: Lövskog.
  • Ansträngning: Medel, bitvis tuff.
  • Sevärt: Natur.
  • Datum: 19 maj 2021.

Öland

Vickleby ädellövskogar

Beijershamn

Ottenby

Gammalsby sjömarker

Kommentar