Joy of Sweden

explore and enjoy

Det är så härligt att ha tid för livet. Tid att njuta, uppleva, upptäcka och att må bra. I både kropp och själ. Att sedan kroppen ibland får lite mer än planerat när jag testar nya motionsspår är en annan sak. Handlar väl egentligen bara om bättre rekognoscering. Å andra sidan, varför ska allting vara så planerat, inrutat och glasklart? Då vet man ju hela tiden vad som väntar. Faktiskt mycket roligare och stimulerande att inte veta allt i förväg. Speciellt när det är utgångspunkten, vilken jag framöver alltmer ska bli bättre på att anamma.

Det är ju i sin linda precis detta upptäckter, upplevelse och njutning handlar om. Ungefär som kaffet jag just nu dricker. En på måfå inköpt Arabicaböna från vete tusan… men så överraskande underbar i sin milda doft och smak av citrusfrukter. Mumma. Andra koppen upphälld och jag är redo för mer dravel till tonerna av Three Days Grace’s låt ”Somebody That I Used to Know”.

Så, löptur i naturreservatet Stiby Backe, Sölvesborg. Planen var sex kilometer, men tro ni jag hittade rätt? Inte en suck. Fanns absolut inga som helst tydliga instruktioner om hur denna sträckning går trots karta med mängder av utmärkta stigar vid ingången till naturreservatet. Bara att ge sig iväg längs med den markering som verkade trolig. Vart så klart inte rätt. Blev helt bortkollrad in i sköna bokskogar färdiga för lövsprickning och med en mark översållad med vitsippor. Och fågelsång. Spirande liv i mäktig majestät! Bara att löpa vidare, njuta av tillvaron och prova röd markering som visade sig vara en fyra kilometers runda som det med nöd och näppe gick att hitta runt rätt på.

Åtta, nio kilometer blev det till slut. Fyra att addera till 1000 Mil i Sverige. Och nummer två till nyupptäckt livsutmaning, 1000 Naturreservat i Sverige.
Tack för kaffet!

  • Plats: Stiby Backe, Sölvesborg.
  • Längd: 4000 meter.
  • Underlag: Naturstig och bark.
  • Markering: Röd.
  • Elljus: Nej.
  • .Miljö: Lövskog, äng.
  • Ansträngning: Lätt.
  • Sevärt: Natur.
  • Datum: 3 maj 2021.

Kommentar