Joy of Sweden

explore and enjoy

Stenbackaslingan i Asarum. Ännu ett löp på hemmaplan. Eller två. En slinga på 1 400 och en på 1 800 meter. Helt okej plan såhär en ledig förmiddag innan ett kommande kvällspass på Jourcentralen. Pigga och glada med några koppar kaffe i kroppen och en fulladdad, alldeles ny och fungerande, GoPro på huvudet begav hustrun och jag oss mot nämnda utmaning.

Och vilken utmaning det blev! Inte fysiskt men jisses vad knivigt det var att hålla koll på vilken slinga det var vi sprang och hur den fortlöpte. Inga som helst markeringar som visade att vi var på rätt spår. Det enda som finns att tillgå är en karta som visar sträckningen, och även om en sådan hittas vi varje anslutning till den väl preparerade grusslingan, vore det inte fel med en färgmarkering som då och då visar vilken slinga man befinner sig på.

Så småningom hittade vi med hjälp av nämnda kartor, och någon extra kilometers irrande, emellertid runt rätt på bägge slingorna så att jag kunde addera korrekta 3,2 kilometer till min utmaning.

  • Längd: 1400, och 1 800 meter.
  • Underlag: Grus.
  • Markering:Inga. Karta.
  • Elljus: Ja.
  • Miljö: Blandskog, äng och bostadsområde.
  • Ansträngning: Lätta.
  • Sevärt: Natur.

Kommentar