Joy of Sweden

explore and enjoy

Jössa!
Jösses så många mil det har blivit här under våra 17 år i Mörrum. Jag har sprungit de tre rundorna på 1250, 3000 och 5000 meter i båda riktningarna och i alla möjliga tänkbara kombinationer för att få till längd och variation.  Och ärligt talat. Jag är ganska less på rundorna. Känns som att jag kan varenda millimeter av dem. Vet exakt var det sticker upp förrädiska rötter eller stenar och var det brukar vara sankt och blött efter regn på våren, och ändå springer jag dem!

I grund och botten är det tre väldigt fina slingor. Lilla rundan är väl underhållen och belyst fram till klockan 22:00 och de båda andra sköts om de också, om än lite mer sporadiskt, då de klarar sig ganska bra på att vara frekvent nyttjade av såväl löpare som flanörer. Men visst skulle man önska att även dessa rundor sågs över något mer frekvent. I alla fall efter höststormar som inte sällan fäller ett och annat träd över slingorna.

Har ni inte testat dem rekommenderas de varmt. Jag är ganska säker på att jag även framöver kommer att löpa dessa rundor. De ligger ju behändigt nära mitt hem och ibland (hur slentrianmässigt det än må vara) är det ju faktiskt skönt att veta vad man har framför sig i både längd, ansträngning och stegisättning.

  • Längd: 1250, 3000 och 5 000 meter.
  • Underlag: Preparerad naturslinga (1250 m gemensamt för alla tre), väl upptrampad naturstig.
  • Markering: Blå, röd och gul.
  • Elljus: 1250 meter till kl. 22:00.
  • Miljö: Blandskog, hygge, kulturmark.
  • Ansträngning: Lätt, lätt, medel.
  • Sevärt: Natur och kulturmark.

Kommentar