Joy of Sweden

explore and enjoy

Det finns alltid något att upptäcka och uppleva. Alltid en utmaning att ta sig an. Små som stora. Det är bara fantasin som sätter gränser. Min passion har blivit att förgylla vardagen och livet som sådant med lite allt möjligt. Jag doppar mig i nya sjöar, testar motionsspår, besöker ödehus, kyrkor, fornminnen och en hel del annat som ni som följer Joy of Sweden i sinom tid kommer att bli varse.

Det är utmaningar som bjuder mig på massor av berikande upptäckter och upplevelser. Som förgyller. När. Och glädjer. Får det att pirra lite sådär härligt i magen. Ibland är jag själv i det som översatt till engelska i sammanhanget skulle kunna bli ”enJoying of Sweden” men för det mesta har jag min kära hustru, några av mina barn eller god vän med mig. Delad glädje är ju flerfaldig som ni alla säkert redan vet.

Jag har ingen specifikt satt tidsaspekt på när mina utmaningar ska vara avklarade. För varför ska jag ha det? Grundtanken med tokeriet är ju att njuta av livet, varje dag, och att då och då förgylla det med nya upptäckter och upplevelser och inte minst kunskaper. Och det är såklart något jag vill jag hålla på med hela livet. Skulle jag nå målet på någon utmaning står mig tusen åter…

Så. Övergivna hus och platser. Finns det säkerligen tusenfalt av i vårt avlånga land. Mer behöver jag väl knappast skriva? Ni fattar, säkert. Jag har inte full koll på hur många sådana platser jag har besökt men några stycken har det blivit. Vill ni se bilder från mina tidigare besök på bortglömda platser så finns dem för närvarande på 1000 dopp i Sverige.

Undrar vilka som har bott här, sovit i sängen, gått i skorna, saltat sin mat och kalasat på färska jordgubbar med äkta grädde och kanske skruvat och mekat i skenet från en fotogenlykta.

Kommentar