Joy of Sweden

explore and enjoy

Fortsätter utmaningen med en motionsslinga till på hemmaplan. Känns ganska smart att beta av närområdet först. Så, iväg till Svängsta och OK Skogsfalkens härad och ännu en gulmarkerad femma. Med på turen hustru Anna och fyrbenta vännen Syrran. Och i bilen, bara utifall, en omgång badkläder.

Motionsspåret i sig en något kuperad runda på mestadels upptrampad naturstig med varierad natur. Tuff backe redan vid 900 meter. Och vet man inte om den, dess längd och stigning och kommer fram lite halvvarm och ger järnet så kan den sätta sina spår ett par kilometer framöver. Så tipset är att ta det lite lugnt i början och värma upp ordentligt. Varvar du, eller tar hela rundan baklänges är det en riktigt härlig backe för backträning.

Ganska direkt efter första backen stundar en utförslöpa som är skön att sträcka ut på för att få bort mjölksyran innan nästa backe dyker upp som även den efterföljs av mjölksyrereducerande avsnitt, och lite så ser hela slingan ut. Personligen tycker jag att det är en supertrevlig runda som dubbelnyttjad ger ett rejält träningspass.

Just den här förmiddagen nöjde vi oss med en runda. Vi skulle ju hinna med att doppa oss i en av de två små sjöarna som finns i området också innan andra vardagsbestyr som förvärvsarbete nödgades vår uppmärksamhet.

  • Plats: Skogsfalken, Svängsta
  • Längd: 5 000 meter.
  • Underlag: Inledande väl underhållen naturslinga, följt av upptrampad naturstig och kortare inslag av otrafikerad grusväg.
  • Markering: Gul.
  • Elljus: Första 1 000 meter.
  • Miljö: Blandskog, hyggen.
  • Ansträngning: Medel.
  • Sevärt: Natur och kulturmark.
  • Datum: 14 april 2021

Kommentar