Joy of Sweden

explore and enjoy

En del skulle säkert kalla det för idioti. Och det får stå för dem. Men varför ska man vara så jädrans inrutad till och med vid löpträning enbart för välbefinnande. Samma rundor år efter år. Blir fanimej ganska enformigt. Vet ju precis vad som kommer runt hörnet. Det där sega uppförslutet eller den där evinnerligt tråkiga och dryga raksträckan. Nä, lite variation i löparspåret tänker jag mig nog framöver. Kanske inte varje pass men så fort möjligheten dyker upp så ska här testas nya löparslingor till tusen. Så 1000 mil i Sverige får det ju bli!

Självklart börjar man på hemmaplan, Nytorpets gula. En lagom kuperad, väl iordningställd och gulmarkerad, naturslinga på fem kilometer som tar löparen igenom ett naturområde bestående av ömsom löv- ömsom barrskog med en del inslag av betad äng. För mig som gjort den här rundan ett antal gånger sedan tidiga tonår är det en välkänd sträcka som det senaste året ändå förändrats i och med en del avverkning. För den observante löparen tycker jag detta är till fördel då vyerna med omkringliggande sjöar kommit till sin rätt. Speciellt när man här kan våga sig på att lyfta blicken från de framflygande fötterna utan större risk för att snubbla över uppstickande rötter.

Som sagt, idioti eller bara ännu ett sätt att förgylla min vardags många återkommande löprundor för välbefinnande? Tja… efter fem kilometer med lättare lumbago och vänstersidig ischiasisutstrålning som efter kompletterande dopp i Stora Kroksjön vart som bortblåst tycks mig svaret i alla fall ganska enkelt. 995 kilometer to go!

Alla resor har en början

De första löpstegen på utmaningen 1000 mil i Sverige avklarade. Återstår 995,5 välgörande mil av motionsspår att upptäcka i detta härliga land.

Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km
Nytorpet 5 km

Föregående
Nästa
1000 Mil i Sverige
Avklarade
0.05%

One thought on “Första steget avklarat

Kommentar